Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук й Ахметов знову борються за "Криворіжсталь"

Четвер, 6 жовтня 2005, 19:24

Промислово-фінансовий консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" подав до господарського суду Києва позовну заяву до Кабінету міністрів про незаконність процедури передачі 93,02%-го пакета акцій "Криворіжсталі" у держвласність.

Про це повідомив у четвер адвокат консорціуму Сергій Власенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, крім того, "ІМС" звернувся з позовною заявою в Київський апеляційний господарський суд, оскарживши його визначення про зняття арешту 93,02% пакета акцій "Криворіжсталі".

Як повідомлялося, 2 червня 2005 року Апеляційний господарський суд Києва наклав арешт на 93,02% акцій "Криворіжсталі". 20 вересня суд прийняв ухвалу, яка скасовує арешт акцій "Криворіжсталі".

ІМС купив у ФДМ зазначений пакет акцій "Криворіжсталі" за 4,26 млрд. грн. за підсумками проведеного влітку 2004 року конкурсу.

Господарський суд Києва 22 квітня 2005 року визнав незаконною цю угоду й ухвалив повернути проданий пакет акцій ФДМ.

Київський апеляційний господарський суд 2 червня підтвердив незаконність приватизації, а хоронитель "ІНГ Банк Україна" 16 червня перевів акції "Криворіжсталі" на рахунок ФДМ.

Вищий господарський суд України 21 липня відмовив ІМС у задоволенні касаційної скарги на рішення господарських й апеляційного господарського судів Києва, які визнали незаконною приватизацію метпідприємства.

Новий конкурс із продажу "Криворіжсталі" був оголошений 10 серпня й відбудеться 24 жовтня. Початкова ціна пакета визначена в розмірі 10 млрд. грн.

Компанія "Систем Кепітал Менеджмент", яка належить Ринату Ахматову, контролює 56,25% ІМС, корпорація "Інтерпайп", якою володіє Віктор Пінчук, - 43,75%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування