Мороз переписав закон для місцевих депутатів і збирає підписи

Четвер, 6 жовтня 2005, 19:30

Лідер фракції соціалістів Олександр Мороз заявляє, що, можливо, найближчим часом Верховна Рада розгляне новий варіант законопроекту 3207-1, що стосується змін статей Конституції про місцеве самоврядування.

В інтерв'ю журналістам він повідомив, що в четвер мало відбутися засідання тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради по доробці законопроекту про внесення змін у Конституцію, однак засідання не відбулося через відсутність кворуму.

Мороз підкреслив, що робоча група вже розробила новий варіант законопроекту 3207-1 і "у більшості членів комісії даний законопроект не викликає якихось застережень".

Лідер соціалістів висловив надію, що цей законопроект буде підтриманий депутатами.

За словами Мороза, він збирає підписи членів комісії з даних законопроектів для того, щоб найближчим часом внести законопроект на розгляд парламенту.

За його словами, у новому варіанті законопроекту 3207-1 "враховані всі зауваження Конституційного суду і зняті норми, що викликали двозначні трактування".

Як повідомлялося, 13 вересня КС визнав конституційним законопроект "Про внесення змін до Конституції України" № 3207-1. Даним законопроектом пропонується внести зміни в статті 85, 118, 119, 133, 140, 141 і 143 Конституції, що стосуються системи місцевого самоврядування.

Разом з тим КС зробив низку зауважень про невідповідність окремих положень законопроекту іншим статтям Основного закону.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування