Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів мовчазному Львову про останню краплю Тимошенко

Четвер, 6 жовтня 2005, 19:49

Президент України Віктор Ющенко запевняє, що до останнього намагався зберегти єдиною команду.

Про це він заявив, виступаючи на мітингу у Львові.

Звертаючись до людей, президент нагадав два гасла, які були на Майдані "Схід і Захід разом" і "разом нас багато, нас не подолати". За його словами, на цих засадах він і формував свою команду.

"Проходить час, і я бачу, як у колі команди виникає проблема. Спочатку це були підозри, потім інтриги, потім компромати, потім залучення ЗМІ (переслідування дітей, жінок) потім пішли закулісні рішення, як одній банді передати іншій завод, феросплавні заводи, рішення, що не красять будь-яку команду", - продовжив він.

"На січень цього року темпи валового виробництва були 6,5%. Це були найвищі темпи приросту у Європі, і серед країн СРСР. Серпень місяць ми зустріли абсолютним падінням ВВП 1,6%. На 5 разів скоротилися темпи приросту ВВП – базового показника, на якому твориться економіка і політика. В 4 рази скорочуються темпи приросту інвестицій, за квартал 250-300 мільйонів інвестицій", - описав Ющенко економічну ситуацію.

"А чому падають інвестиції? А тому що, якщо на кожне підприємство оголосити полювання і оголосити список із тисячі підприємств, щоб зробити ревізію, що в них відбулося, то перший ярлик, який вішають політичні сили, один - ця влада прийшла, щоб зробити перерозподіл активів", - зазначив Ющенко.

Президент також згадав бензинову, цукрову, м'ясну та зернову кризу. Окремо Ющенко відзначив ситуацію з НФЗ. "Це була остання крапля, коли я сказав прем’єру, що так робити не можна! Ми робимо антимайдани по всій Україні!".

Він нагадав, що до останнього намагався зберегти команду, оскільки розумів, що її втрата стане "психологічним розчаруванням для мільйонів людей".

За словами Ющенка, він вибрав національний пріоритет і кожному зі своїх друзів сказав: "Друзі, ви від цього меншими для мене не стаєте".

"Мучити націю не можна, страждати державі від того, що ви не змогли і не хочете шукати згоди - це дуже дорога політика, що закінчитися провалом", - зазначив Ющенко, додавши, що після цього рішення йому стало легше.

Ющенко пообіцяв львів’янам, що зробить все, щоб вони бачили "вільну й заможну країну, якою ви буде гордитися".

"Величезне політичне дякую, за те що ви є. Я вдячний вам, я вас ніколи не зраджу!", - запевний Ющенко насамкінець виступу, що тривав більше години.

Під час мітингу люди стояли мовчки, лише поодинокі учасники скандували "Ющенко!". Дехто тримав неприємні для Ющенка плакати, на що президент нагадав, що саме за це він стояв на Майдані.

Судячи з телевізійної картинки, на мітинг зібралося близько 20 тисяч осіб.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...