ЮЩЕНКУ ДОПОВІДАЛИ, ЩО ТИМОШЕНКО ГОТУЄ ІМПІЧМЕНТ?

Четвер, 6 жовтня 2005, 20:57

Після відставки уряду Юлії Тимошенко з'явився план про те, щоб до квітня 2006 року в країні не було уряду і були підготовлені настрої для імпічмента президенту.

Про це президент Віктор Ющенко розповів, виступаючи у четвер на мітингу у Львові.

За його словами, ці плани розробляла не опозиція.

Ющенко також розповів деталі того, як було зірвано домовленості з Юлією Тимошенко, після чого її уряд і інших можновладців відправили у відставку.

"Мені здавалося, що в останній день порозуміння було досягнуто. На превеликий жаль, вночі під Києвом, збираються керівник служби безпеки (Олександр Турчинов), міністр оборони (Анатолій Гриценко), генеральний прокурор (Святослав Піскун), прем’єр-міністр (Юлія Тимошенко), ще пару міністрів і віце-прем'єр (Микола Томенко). Те порозуміння, яке було досягнуто, їх не влаштувало",- сказав президент.

"Я думав, всі питання вирішуються в кабінеті президента, не у лісі. Я глибоко помилився. Є другі команди і є другі центри. І коли вранці при розмові з прем’єр-міністром, я запитав, де проекти указів, які ми досягли вчора, мені прем’єр-міністр говорить: "Віктор Андрійович, так складається, що я не можу підписати. Те, що ми домовились вчора, не випадає сьогодні", - розповів Ющенко.

"Я кажу, в мене залишається тільки один шанс: зараз вийти на прес-конференцію і ,як ми домовлялися по другому варіанту, оголосити всім відставку. Мої порозуміння були марними, щоб помирити цю команду", - зазначив він.

"Коли влада пішла у відставку, на другий день я був інформований відносно тих кроків, які планується зробити для того, щоб в Україні не було уряду до 1 квітня 2006 року. На жаль, ці плани належали не опозиції", - розповів президент.

"Я був інформований відносно того, щоб в Україні не було бюджету, взагалі, що треба зробити для того, щоб до 1 квітня ця країна бурлила імпічментом, не було уряду, не було бюджету, і ми не довіряли один одному", - зазначив він.

Після цього, за словами Ющенка, він скликав лідерів фракцій парламенту і сказав, що перед нацією стоять виклики, і як їх подолати. Так, за словами президента, з'явилася декларація про співпрацю.

Ющенко також не виключив, що ті люди, які "поступили, як поступили останні три тижні, ще не вечір, ще будуть на одній стороні зі здоровими силами".

Він також відзначив, що Україні ще треба дорости до певних цінностей, таких як демократія, свобода слова і верховенство права.

"Ми хочемо відчути, що в цій країні своє право є саме верховне, що над тобою завжди стоїть закон, що в цій країні не тільки вільні ЗМІ, а накінець появився журналіст, який не під диктовку, не під замовлення може мордувати десятки разів тебе, твоє ім'я, родину, дітей, тому що за це він отримує кошти, і так можна жить. Я переконаний, що це крайності, від яких ми вилікуємося, пройде час і люди відчують свідому відповідальність за свою роботу", - зазначив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування