Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський віддав документи по фінансуванню Ющенка? Комуністи хочуть нових виборів

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 11:11

Російський бізнесмен Борис Березовський передав українським депутатам документи про фінансування виборчої кампанії президента Віктора Ющенка.

Як повідомляє НТН, зустріч відбулася в Лондоні в адвокатській конторі і тривала понад три години.

Подробиці розмови парламентарі не розголошують.

В той же час, як повідомив депутат Михайло Поживанов, Березовський відповів на всі поставлені йому питання. За його словами, за підсумками зустрічі було складено відповідний протокол, підписаний депутатами та Березовським.

Офіційну заяву депутати зроблять наступного понеділка. У п’ятницю депутати Юрій Соломатін, Михайло Поживанов, Ігор Шурма, які зустрічалися з Березовським, збираються провести прес-конференцію.

Як повідомляє прес-служба Компартії, у ході бесіди Березовського з депутатами, він "розкрив механізми фінансування виборчої кампанії Ющенка".

"Березовський також підтвердив, що, крім озвучених 15 млн., ще 6 млн. доларів США були асигновані з його відома на заходи, проведені в рамках спільної з Держдепом спецпрограми "просування демократії в Україну", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба повідомляє, що, за словами Березовського, "перший транш у рамках спільної програми "просування демократії в Україну" був здійснений ще 1 серпня 2003 року.

"Гроші, що перелічувалися на потреби і на прохання особисто Ющенка, потрапляли на рахунки, контрольовані безпосередньо Безсмертним, Третьяковим, Жванією, і "відмивалися" через банківські і фінансові структури прибалтійських держав, а також Польщі. Крім того, значні суми доларів перевозилися в Україну під прикриттям дипломатичних вантажів", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим КПУ вимагає порушити кримінальну справу "за фактом зрадництва національних інтересів, порушення виборчого законодавства і Конституції України з боку конкретних членів президентської команди, а також визнати президентські вибори 2004 року недійсними й оголосити нові вибори президента".

Комуністи також вимагають від Ющенка "добровільно скласти з себе повноваження глави держави і передати їх Верховній Раді України до вступу на посаду новообраного президента".

"Крім того, Компартія готова внести на розгляд Верховної Ради пропозиції про зміни в Конституцію України, ліквідації посади президента і переходу до парламентської республіки", - йдеться в повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування