Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕДВЕДЧУКУ І КЛЮЄВУ ТАКИ ДОВЕДЕТЬСЯ СІСТИ?

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 14:19

Президент України Віктор Ющенко обіцяє, що організатори фальсифікацій виборів будуть покарані, але він сумнівається у доцільності цього проти рядових учасників.

Таку думку Віктор Ющенко висловив під час спілкування з регіональними ЗМІ.

За його словами, учасників фальсифікацій слід розмежовувати на організаторів і людей, яких змусили це робити.

Він висловив думку, що тисячі вчителів, яких притягнули до відповідальності, "це були стрілочники".

"Треба говорити про фальсифікацію в контексті організаторів, бо підняття питання другою стороною цього питання, вже свідчить про те, що вони були", - зазначив президент.

"Є організатори і учасники, абсолютна більшість, що залучені до фальсифікації – висновок зробили, бо їх притягнули до відповідальності, 14 років про це тільки говорили, а зараз їх притягнули", - сказав Ющенко.

"Мова не йде, чи будуть відповідати ті, що організували роботу по обробці виборчих даних на транзитних серверах у приміщеннях поза ЦВК. Ці відповідатимуть! Таке доручення я направив правоохоронним органам. І оператори цих фальсифікацій будуть відповідати! Але чи слід говорити про тисячі медиків і вчителів, я маю сумнів", - відзначив президент.

Ющенко також наголосив, що люди, які виступали за відокремлення частини України в Сіверодонецьку, також будуть покарані.

"Після Сіверодонецька ми відчули, що знаходимося в кроці від автономії, що суперечить Конституції, і розколу країни. Я впевнений, що ця політика забирає майбутнє України. Тому ті чотири справи, які заведені по сепаратистах, будуть завершені і доведені до завершального слухання", - зазначив він.

Що стосується меморандуму з Віктором Януковичем, то Ющенко сказав, що керувався в цьому рішенні інтересами людей, які його підтримали.

"Я не одну корзину докорів почув через те, чому Ющенко з Януковичем, який навіть ще не привітав мене з обранням президентом... Та через 13 мільйонів українців, які бачили інший вибір", - пояснив свою позицію Ющенко.

Президент також нагадав слова французького президента Шарля де Голля, що йому "важко спілкуватися з опозицією, але він буде спілкуватися, бо це частина Франції".

Як відомо, серед фальсифікаторів виборів взимку минулого року тодішня опозиція називала голову ЦВК Сергія Ківалова, лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука та керівника тіньового штабу Януковича Андрія Клюєва.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...