Ющенко опротестує в Конституційному суді свій підпис

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 14:30

Президент Віктор Ющенко повідомив, що найближчим часом буде сформульовано звернення до Конституційного суду щодо конституційності положення про депутатську недоторканність.

Про це він повідомив на зустрічі із регіональними ЗМІ в п’ятницю.

"Верховна рада прийняла рішення про збереження такого статусу (недоторканності) для депутатів всіх рівнів. Здається 270 і більше голосів. Я сказав, що розуміючи позицію парламенту, я даю доручення сформулювати конституційне звернення до Конституційного суду відносно конституційності даного положення", - сказав Ющенко.

"Найближчим часом запит буде направлено", - додав президент.

Він також зазначив, що "це буде коротша дорога для регулювання цієї проблеми, оскільки, за його словами, він не бачить перспектив регулювання через зал Верховної Ради".

Ющенко також повідомив, що в уряді буде сформовано комітет зі зв’язків із українською діаспорою.

"Зараз у структурі уряду формується комітет по зв’язках із українцями за кордоном. Вперше виділено фінансування, підбирається апарат", - зазначив Ющенко.

Ющенко також зазначив, що за 7 місяців йому вдалося змінити статус відносин з Росією. "За 7 місяців в діалозі з Російською Федерацією ми змінили статус двосторонніх стосунків, вийшли на комісію президентів", - сказав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...