Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що на Піскуна тисли в справі Гонгадзе і вірить в Головатого

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 14:48

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що призначення Сергія Головатого міністром юстиції сприятиме розслідуванню справи Гонгадзе.

Таку думку Віктор Ющенко висловив під час спілкування з регіональними ЗМІ.

"Я призначив міністром юстиції Сергія Головатого. Людину, в упередженості якої до цієї справи, та й інших, важко звинувачувати. Упевнений, опираючись на його авторитет, статус, здібності, Україна значно просунеться в цьому питанні", - сказав президент.

"Ви розумієте, що у січні місяці папка справи Гонгадзе була пуста. Я дав гарантії, які не давав жодний президент, щоб ця справа відновилася, щоб у ній з'явилися свідчення. Я поклав своє ім'я. Я переховував цих людей", - сказав Ющенко.

Президент нагадав, що за сім місяців слідчими інституціями "встановлені імена убивць, отримані свідчення, проведена експертиза, сформована справа і передана на ознайомлення".

"Можна і більше зробити. Хоча ви знаєте, що ми взимку викачували ставки, щоб шукати речі, хоча могли чекати до літа. Я сказав, що будемо шукати все – і телефони, у курточки, і черевики, і носочки", - зазначив Ющенко.

Цю частину проведення розслідування президент назвав найактивнішою фазою справи, припустивши, що "багато політичних тисків зазнала прокуратура".

"Без відповіді залишається головне питання – замовник. У цій частині, на мій погляд, є певний прогрес. Принаймні, світ і Україна знає свідка, який може пролити остаточну версію у цій частині питання. Є низка проблем, зокрема міжнародних, і в цій частині. Я буду вдячний міжнародним силам, які допоможуть провести цю частину ефективно і швидко", - сказав Ющенко.

Президент звернувся до політиків "не передавати куті меду" в цій справі і "припинити спекулювати темою Гії Гонгадзе".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування