Луценко займатиметься політичними репресіями

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 15:32

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що займатиметься політичними репресіями, якщо політикою деякі особи вважатимуть грабування держави і народу.

Так Луценко відповів на питання представника фракції "Регіони України" Олександра Стояна щодо політичних репресій в Україні, повідомляє в п’ятницю УНІАН.

Луценко підкреслив, що з усією відповідальністю може заявити, що міліція не веде боротьбу з політичними діячами, "але якщо у деяких політичних діячів політикою було пограбування держави і народу, тоді це так – політичні репресії".

Луценко звернув увагу Стояна на те, що лідер його партії (Партії регіонів) Віктор Янукович вважає політичними репресіями "притягнення до відповідальності директора "Авіанту" - свого кума – який 26 млн. грн. заводської каси в листопаді минулого року перерахував дуже бідному Ігорю Бакаю (колишньому голові ДУС), а сьогодні його викликають в міську прокуратуру для пред'явлення звинувачень".

Перед цим, виступаючи з доповіддю, Луценко розповів, що за 9 місяців поточного року МВС розкрило 40 тис. злочинів в економічній сфері, з них 17 тис. в сфері службової діяльності.

Сума встановлених збитків розкрадання в державі за попередній період становить 18 млрд. грн. Тому Луценко вважає, що "помаранчева революція була в першу чергу антикримінальною революцією".

Він сказав, що завдяки діяльності МВС та Генпрокуратури, на сьогодні вже відшкодовано 9 млрд. грн.

Також Луценко розповів, що на сьогоднішній день "викрито 1062 особи органів влади та органів управління, в тому числі 183 особи - представники вже нинішньої влади".

У кримінальних справах доводиться причетність до вчинення посадових зловживань 18 екс-голів облдержадміністрацій, 21 їх заступника, 15 екс-голів облрад, 72 – голів та екс-голів райдержадміністрацій, 60 – міських голів та голів міських рад.

"Все це справжня піраміда організованої злочинності, яка під прикриттям колишньої влади діяла в Україні", - наголосив Луценко.

Також він зауважив, що його часто запитують, чому викрита така кількість вчинених злочинів посадовими особами, але справ до суду надійшло мало.

За словами Луценка, є суб'єктивні і об'єктивні причини. Серед суб'єктивних він назвав саботаж і корупцію в середині всіх гілок правоохоронних органів.

Серед об'єктивних причин він назвав те, що слідство і прокуратура не встигає із "завалом виявлених кримінальних злочинів, скоєних попередньою владою".

"Всі ми маємо розуміти, відповідальність настане… Але не так швидко, як хотілось всім громадянам нашої країни", - пообіцяв міністр внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...