Піскун не скаже, що зробить із Лазаренком

Субота, 8 жовтня 2005, 12:32

У Генпрокуратури є претензії до екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка, й запобіжний захід стосовно нього не анульовано.

Так прокоментував генпрокурор Святослав Піскун агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу заяву Лазаренка про намір повернутися з США в Україну й можливе балотування в депутати Верховної Ради в 2006 році.

"Відносно Лазаренка є рішення, прийняте по кримінальній справі ще з часів Михайла Олексійовича (Потебенька). І це рішення ніким не скасовувалося, тому буде прийняте таке рішення, яке записане в кримінальній справі. Там обрано запобіжний захід, і вона не скасована", - сказав Піскун.

На питання про те, які дії можуть бути вчинені Генеральною прокуратурою стосовно Лазаренка після його повернення в Україну, генпрокурор підкреслив: "Відповідно до українського законодавства. Так, як написано в кримінальній справі". "Я не можу вам сказати, які саме. Це секрет", - додав він.

У той же час Піскун відзначив, що Лазаренко має право, відповідно до українського законодавства, балотуватися в депутати, "оскільки стосовно нього немає рішення українського суду".

У той же час, за словами генпрокурора, після того, як Генеральна прокуратура висловить до Лазаренка свої претензії, це "може й не відбутися".

Як повідомлялося, Лазаренко в ефірі передачі "Свобода слова" на телеканалі ICTV увечері в п'ятницю заявив: "Я обов'язково повернуся в Україну, і сподіваюся, ще встигну взяти участь у парламентських виборах. Уже сформований блок, і ми будемо брати участь у виборах". При цьому Лазаренко не уточнив, про який блок іде мова.

Раніше генпрокурор заявляв, що у випадку повернення в Україну Лазаренка очікує карне переслідування. Піскун пояснював, що відносно Лазаренка як запобіжний захід обрано арешт і для його скасування необхідні зміни в слідчих діях.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування