Пинзеник буде мирити помаранчевих, але про вибори поговорить з Тимошенко

Субота, 8 жовтня 2005, 15:03

Партія "Реформи і порядок" ставить своєю метою на наступних парламентських виборах відновлення коаліції тих сил, які входили в 2004 році до "Сили народу".

Про це йдеться в резолюції позачергового з'їзду партії, що відбувся у суботу в Києві.

"Ідея широкої коаліції набула свого реального втілення вже в ході минулої виборчої кампанії – парламентських виборів 2002 року, на яких близькі нам за ідеологією й програмними принципами політичні сили виступили в єдиному блоці Віктора Ющенка "Наша Україна", - сказав він.

Водночас партія висловила стурбованість ситуацією, яка виникла між членами помаранчевої команди в останні місяці і обіцяє докласти всіх зусиль для знаходження "шляхів порозуміння між членами помаранчевої команди, очищення від скомпрометованих політиків та повернення до цінностей Майдану".

"Партія і надалі зробить все можливе для об'єднання політичних сил, які виступали на захист демократії й незалежності України в ході минулих президентських виборів і отримали вотум довіри більшості українських громадян у складі коаліції "Сила народу", - говориться в резолюції.

"У разі, якщо цим силам не вдасться сформувати єдиний блок і єдиний список, ми будемо обстоювати ідею вироблення і дотримання чітких правил під час виборчої кампанії, які б дозволили утворення урядової коаліції на базі партій, що входять до блоку "Нашої України" і блоку Тимошенко за результатами виборів до Верховної Ради 2006 року", - зазначено в ній.

Також в резолюції зазначається "вважати за необхідне розпочати переговори з партією "Батьківщина" про створення блоку на наступних виборах".

Також з’їзд доручив обласним осередкам партій розпочати роботу з контролю за складанням списків виборців та навчання кадрів для формування виборчих комісій, а також формувати пропозиції по кандидатурам до виборчих списків всіх рівнів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування