Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк виключив з партії Сівковича й Табачника, бо в нього печатка

Субота, 8 жовтня 2005, 15:39

Дев'ятий позачерговий з'їзд партії "Трудова Україна" одноголосно визнав Валерія Коновалюка єдиним керівником партії.

Крім того, з’їзд виключив зі складу партії 20 осіб, серед яких Володимир Сівкович, Олександра Кужель, Дмитро Табачник та Микола Княжицький.

Під час прес-конференції після з'їзду на питання, скільки політичних партій "Трудова Україна" сьогодні існує, Коновалюк відповів: "Ви можете потрапити на сайт міністерства юстиції, на реєстр політичних партій, і побачити, хто є керівником партії".

"Я вас можу запевнити, що партія має всі атрибути своєї юридичної діяльності. Має секретаріат, має печатку, має свідоцтво про реєстрацію", - додав він.

Він також побажав виключеним членам партії, "щоб вони не порушували закони України, не порушували Конституцію".

Коновалюк відкинув можливість співпраці з Сівковичем, Кужель, Табачником чи Княжицьким. "Для цих людей питання моралі – це питання відносне", - сказав він.

Перед початком з'їзду до приміщення будинку культури "Дарниця", де проходив захід, прибув судовий виконавець з рішенням одного з полтавських районних судів, згідно з яким 9 позачерговий з’їзд "Трудової України" є нелегітимним.

5 жовтня 2005 року суддя Октябрьського районного суду Полтави Струков О.М. розглянув матеріали позивної заяви Княжицького до Коновалюка.

Суд своєю ухвалою заборонив Коновалюку виступати і діяти від імені партії в якості її голови, представляти її інтереси у відносинах з іншими політичними партіями, скликати та проводити від імені центральних органів партії будь-які з'їзди партії.

Судового виконавця до БК "Дарниця" охоронець не впустив, мотивуючи свою відмову відсутністю запрошення на з’їзд.

В той же час, "Трудова Україна" Коновалюка звернулася до Генпрокуратури, міністерства юстиції та державної виконавчої служби з вимогою дати правову оцінку рішенню полтавського суду.

"У зв’язку з істотними порушеннями закону, Генеральною прокуратурою України до вищої ради юстиції внесено пропозицію про звільнення судді Октябрьського районного суду м. Полтави Струкова О.М.", - сказано в заяві прес-служби "Трудової України".

На питання про формат участі партії у парламентських виборах, перший заступник голови партії Володимир Демьохін повідомив: "Ми будемо об’єднувати всі сили, які підтримують нашу трудову ідеологію. Хто це буде, ви дізнаєтесь першими. Сьогодні такого рішення поки що немає".

Водночас Демьохін зауважив, що ведуться переговори з Партією праці, Народно-демократичною партією, і Чорнобильською партією.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування