Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун сказав, коли повірить у плівки Мельниченка

Неділя, 9 жовтня 2005, 11:04

Генпрокурор Святослав Піскун не вважає доказом автентичності плівок Мельниченка висновки експертизи по цій справі, про які говорив екс-глава СБУ Олександр Турчинов.

Про це Піскун сказав в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда. Україна".

"За законом, сам факт проведення експертизи - це ще не доказ. Доказом буде висновок цієї експертизи, що повинен буде встановити причинно-наслідковий зв'язок між записами й наслідками", - сказав він.

Генпрокурор підкреслив, що його відомство може використати матеріали СБУ тільки в тому випадку, "якщо яка-небудь інформація надійде від них офіційно".

"Поки ж діє постанова слідчого зразка 2001 року (це ще при генпрокурорі Потебеньку) про відмову в порушенні кримінальної справи проти Кучми, Литвина, Кравченка й Деркача, підтверджена рішенням Верховного суду України", - відзначив Піскун.

Він підкреслив, що свідчення Миколи Мельниченка є "ключовим фактором" для встановлення замовників убивства Георгія Гонгадзе.

"Відповідно до українського й міжнародного законодавства, без експертизи записів і свідчень Мельниченка встановити замовників навряд чи вдасться", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про строки передачі справи Гонгадзе до суду, Піскун сказав: "Як можна говорити про початок судового засідання, якщо, відповідно до українського законодавства, учасники процесу ніяк не обмежені в строках ознайомлення з матеріалами справи?"

"Ніхто не може дати такий прогноз... Ми повинні говорити не про строки, а про етапи розслідування справи Гонгадзе", - відзначив Піскун, висловивши надію, що до зими справу все-таки буде передано в суд.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування