Дріжчаний не покладе справу Турчинова під сукно і скаржиться на ЦВК

Неділя, 9 жовтня 2005, 11:37

Голова Служби безпеки Ігор Дріжчаний наголошує на необхідності сертифікації в СБУ системи комплексного захисту обладнання центрвиборчкому перед виборами 2006 року.

Про це він сказав в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

За словами Дріжчаного, "є закон, відповідно до якого кожний суб’єкт, який створює чи володіє інформацією, що є власністю держави, зобов’язаний її захистити", сертифікувавши в департаменті спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ.

"Іншими словами, власник має створити за свої гроші систему, яка захищає інформацію, потім покликати нас і запитати: "Як ви вважаєте, ця система належним чином забезпечує збереження інформації чи нам потрібно щось змінити?", - сказав голова СБУ.

Проте, за його словами, ЦВК ще не зверталася з відповідним запитом. "Понад те, близько місяця тому ми письмово запропонували ЦВК це зробити. Ми наполягали на сертифікації системи й у діалозі з попереднім складом ЦВК, але нас не почули", - відзначив він.

"Таким чином, і минулу систему ми не сертифікували, і цю наразі теж. Та, слава Богу, у нас ще є час і закон, який зобов’язує таку сертифікацію зробити", - наголосив Дріжчаний.

Говорячи про роль СБУ в майбутніх виборах, голова відомства відзначив: "Ми не повинні бути учасниками, ми маємо відстежувати ситуацію. І впливати на неї так, щоб вона залишалася максимально стабільною".

"У найгіршому для нас випадку ми можемо взяти на себе роль посередників між сторонами конфлікту для того, щоб зробити його менш жорстким, менш радикальним і в жодному разі не допустити прояву екстремізму або чогось такого, про що потім можуть пошкодувати всі", - сказав він.

Дріжчаний також підкреслив, що зміна Олександра Турчинова на посаді голови СБУ не вплине на розслідування справи компанії "РосУкрЕнерго".

"Справу, яка порушена по НАКу в прив’язці до "РосУкрЕнерго" і розслідується слідчим управлінням, ніхто не збирається класти під сукно", - підкреслив він.

"На сьогоднішній день за нею допитали 60 свідків. Понад те, я дав указівку додатково підсилити цю групу слідчих", - сказав голова СБУ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування