Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вибрав, що продати після "Криворіжсталі"?

Вівторок, 1 листопада 2005, 09:49

Президент Віктор Ющенко ветував прийняті Верховною Радою закони про заборону приватизації компанії "Укрнафта", заводу "Турбоатом" (Харків), компанії з виробництва газових турбін "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) та Одеського припортового заводу.

Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті Верховної Ради.

Президент направив Раді свої пропозиції із законопроекту №8019-3 від 26 серпня про внесення змін до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації", текст яких поки що не доступний.

50%+1 акція "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належать компаніям, афілійованим із "Приватбанком". 2004 "Укрнафта" закінчила із чистим прибутком 1 347,2 млн. гривень.

Одеський припортовий завод є другим за величиною виробником аміаку в Україні, 100% його акцій володіє ФДМУ.

"Зоря-Машпроект" - великий виробник газових турбін й агрегатів для суднобудування, перекачувальних станцій, магістральних газопроводів, й експортує свою продукцію в 15 країн світу, у тому числі в Росію, Індію, Китай.

За даними рейтингу "ТОП-100", складеного "Інвестгазетою", 2004 рік "Зоря-Машпроект" закінчила із чистим прибутком 4,32 млн. гривень, доход компанії в 2004 році скоротився на 17,4%, або на 134 млн. гривень порівняно з 2003 роком до 636,8 млн. гривень.

У серпні Міністерство промислової політики виступило з ініціативою об'єднання найбільших підприємств енергетичного машинобудування, серед яких називалася й "Зоря-Машпроект", у корпорацію.

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових й атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумуляторних електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, 75,22% його акцій належать Фонду державного майна.

Законопроекти про заборону приватизації вносилися членами СПУ та Народної партії.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...