Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибір Ющенка підтримають у Литвина, а в Тимошенко бояться проблем

Вівторок, 1 листопада 2005, 13:31

Фракція "Народного Союзу Наша Україна" готова проголосувати за кандидатуру Олександра Медведька на посаду генерального прокурора.

"Ця кандидатура має досить великий шанс на проходження в сесійному залі на затвердження на посаду генерального прокурора", - сказав лідер фракції НСНУ Микола Мартиненко в інтерв'ю 5 каналу.

"Мені дуже імпонує те, що президент приймав рішення щодо внесення кандидатури особисто, тому що це не повинна бути кандидатура заангажована на будь-яку політичну силу", - додав він.

Як заявили журналістам представники фракцій БЮТ і СДПУ(о), фракції швидше за все утримаються від голосування по кандидатурі Медведька.

За словами представників цих фракцій, поки існує судовий позов екс-генпрокурора Святослава Піскуна до президента Віктора Ющенка на звільнення його з посади, "не етично" голосувати за нового генпрокурора.

Зокрема, представник БЮТ Андрій Шкіль сказав "Інтерфакс-Україна", що представники депутатського корпусу не знають, хто такий Медведько. "Він має що-небудь розповісти про себе", - підкреслив депутат.

"Найлогічнішим кроком було б вносити будь-яку кандидатуру після того, як буде рішення хоча б апеляційної інстанції", - сказав він.

Водночас, як повідомляє УНІАН, лідер фракції БЮТ Олег Білорус вважає, що підтримка Медведька Верховною Радою може призвести до юридичних проблем.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що його фракція поки не визначилася з голосуванням за кандидатуру Медведька, але сам він "теоретично за".

"Це право президента, і я завжди виходжу з тих позицій, що потрібно прислухатися до думки президента", - сказав спікер.

Позафракційний депутат Олександр Волков вважає, що призначення Медведька буде залежати від результатів переговорів, які він проведе з фракціями парламенту.

"Дуже багато буде залежати від того, як він проведе переговори з фракціями і позафракційними депутатами", - сказав парламентар.

"На цю хвилину поки я думаю, що шансів нема", - вважає він. За словами Волкова, це пов’язано з тим, що депутати і фракції парламенту не знають, що за людина Медведько, не знають, звідки він, не знають про його діяльність.

Як відомо, у вівторок проходять зустрічі Медведька з фракціями парламенту й у середу, у ході погоджувальної ради Верховної Ради будуть зіставлені позиції фракцій по цьому питанню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування