Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербань відмовився від допомоги Тарасюка

Вівторок, 1 листопада 2005, 15:50

Екс-губернатор Сумщини Володимир Щербань, затриманий у США, відмовився від контактів із представниками консульської служби України.

"Така пропозиція була зроблена Щербаню, але він відмовився через своїх адвокатів від контактів із представниками консульської служби України", - заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк, повідомляє Ліга.

При цьому міністр підкреслив, що консульська служба будь-якої держави зобов'язана надавати правову допомогу всім українським громадянам.

Тарасюк також сказав, що МЗС відслідковує і надає консульський супровід справі Щербаня.

Говорячи про Щербаня, міністр підкреслив, що суд не задовольнив прохання адвокатів екс-губернатора щодо неповернення його в Україну.

"Процедура судова продовжується, і я думаю, що найближчим часом він (Щербань) буде повернутий в Україну не з політичних мотивів, а за порушення конкретних злочинів", - заявив Тарасюк.

Як відомо, Щербаня було затримано і арештовано 13 жовтня в США. Він звинувачується у вчиненні низки тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення посадових повноважень, здирництво, махінації з фінансовими ресурсами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування