Безсмертний зізнався, що спілкувався з Березовським

Вівторок, 1 листопада 2005, 17:08

Віце-прем'єр Роман Безсмертний заявляє, що російський бізнесмен Борис Березовський не фінансував передвиборчу кампанію Ющенка.

Про це він заявив, відповідаючи на питання членів парламентської комісії щодо розслідування фінансування президентської кампанії Ющенка Березовським, повідомляє прес-служба НСНУ.

"Фінансування не було й не могло бути. Ніяких грошей не брав і зобов’язань не маю", - заявив Безсмертний.

Безсмертний також зазначив що не може говорити про якісь цифри, оскільки під час розмов з Березовським "тема грошей та їхньої передачі" взагалі не піднімалася.

"Я ніколи не обговорював тему грошей, я їх взагалі не бачив", - сказав Безсмертний членам парламентської комісії. "Я не бачу в моїх діях дій, які б суперечили законодавству", - наголосив він.

Він підтвердив, що знайомий з Березовським. За його словами, вперше вони говорили в адміністрації президента Росії, ще коли один був виконавчим секретарем СНД, а другий – представником президента.

За словами Безсмертного, "зустрічей і розмов з Березовським було багато". "Ініціатива була, як з нашого боку, так і збоку Березовського", - додав він.

Безсмертний зазначив, що у спілкування з Березовським перед виборами його цікавили "можливі виборчі технології". Він також наголосив, що під час зустрічей "дискусія точилася навколо методології ведення російських та українських президентських кампаній".

За його словами, провідною темою розмов з Березовським була тема ЗМІ, оскільки "кампанія велася в повній інформаційній блокаді, а ми знали, що Березовський має потужні зв’язки у медіа-світі".

"Ми говорили з ним про можливість виходу на світові ЗМІ, українська влада дуже боялася реакції світової спільноти та дипломатичних кіл", - зауважив Безсмертний. "Якщо би був доступ до ЗМІ, взагалі зустрічей не було б",- додав він.

На питання комісії, чи фінансував Березовський "створення якихось фондів або громадських інститутів", Безсмертний відповів, що "був проти фондів, оскільки знав, що в умовах опозиції фонд відразу "пришиють" до кампанії".

"Будь-яка платіжка відразу б засвітилася по банку", - відповів Роман Безсмертний Степану Гавришу щодо можливості фінансування Майдану американським урядом.

Також Безсмертний повідомив членам комісії, що всі гроші, які прийшли на рахунки під час революції і не були використані – залишаються там до сьогодні".

"Можливо, ми розглянемо їхнє використання під час відзначення річниці помаранчевої революції", - сказав він. За його словами, "цієї весни відбувся публічний захід щодо надходження і використання цих коштів". Безсмертний пообіцяв, що за необхідності, - передасть цей звіт до парламентської комісії.

"Збір коштів проходив на площах під папірець з печаткою. 15 копійок приносила на підтримку революції вісімдесятирічна бабуся, а банки могли перераховувати мільйони", - сказав Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування