Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, що СОТ корисне для громадян

Вівторок, 1 листопада 2005, 17:36

Президент Віктор Ющенко заявляє, що членство України в СОТ суттєво поліпшить добробут громадян та приведе до збільшення ВВП.

Про це Ющенко заявив, зустрічаючись із журналістами економічних видань, повідомляє прес-служба президента.

Президент нагадав, що це твердження є головним висновком Інституту економічних досліджень і політичних консультацій, експерти якого досліджують можливі результати інтеграції до СОТ.

Вступ України до СОТ – це "позиція, яка якісно міняє участь України у світовому ринку", – сказав Ющенко.

Він нагадав, що нині Світова організація торгівлі, до якої входять 148 країн, охоплює 95% міжнародного товарообігу.

Цитуючи експертні оцінки, Ющенко наголосив, що зі вступом України до цієї організації очікується щорічне зростання добробуту громадян на 3%, ріст ВВП – 1,9%, не менше 50% росту обсягів іноземних інвестицій, збільшення експорту до ЄС – 15%, зростання доходів від зовнішньоекономічної діяльності – 10%, щорічне збільшення експорту – 10%.

Коментуючи поточний стан інтеграції до СОТ, глава держави наголосив, що влада приділяє максимум уваги прийняттю необхідних законопроектів, два з яких затвердила у вівторок Верховна Рада. Президент оцінив процес приведення національного законодавства до вимог організації виконаним на 65%.

Водночас консолідована тарифна пропозиція України та графік її специфічних зобов’язань виконані майже повністю, сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування