Ющенко хоче витратити гроші за "Криворіжсталь" на село, метро і енергетику

Вівторок, 1 листопада 2005, 19:04

Президент Віктор Ющенко вважає, що кошти, отримані через приватизацію "Криворіжсталі", слід спрямовувати на проекти розвитку.

Про це Ющенко заявив у вівторок під час зустрічі із журналістами ділових видань, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, серед можливих пріоритетів у використанні грошей, Ющенко назвав фінансування проектів, що стосуються оптимізації енергоспоживання в комунальному, бюджетному та індустріальному секторах.

Крім того, Ющенко відзначив важливість довгострокових проектів підтримки сільського господарства, які, на його думку, слід реалізовувати на кредитній основі. Йшлося також про розвиток будівництва, зокрема метро і мостів, розробку оборонних проектів.

Президент також зазначив, що з цього приводу вже сформована урядова робоча група, яка проводить консультації, в тому числі з парламентом та представниками ділових кіл. Вона має знайти шляхи найбільш раціонального використання цих коштів.

За словами Ющенка, 5 листопада уряд планує обговорити цю тему на своєму засіданні. Також він повідомив, що має намір найближчим часом скликати з цього приводу політичну раду.

Президент нагадав, що Україна отримала за приватизацію "Криворіжсталі" рекордну суму – 24,2 млрд. гривень, з яких 4,3 млрд. буде повернуто попередньому власнику, а 7 млрд. піде на погашення бюджетного дефіциту за цей рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування