Кінах хоче приватизувати стратегічні об'єкти

Вівторок, 1 листопада 2005, 21:02

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах висловлюється за продовження приватизації стратегічних об'єктів, але вважає, що до неї треба підходити диференційовано.

Відповідаючи на прохання прокоментувати рішення президента, який застосував право вето до закону, що забороняє приватизувати "Укрнафту", "Машпроект" і "Турбоатом", і необхідність приватизації цих об'єктів, Кінах сказав:

"Нам необхідно продовжувати приватизацію, особливо коли мова йде про стратегічні підприємства".

"Кожне підприємство має бути приватизоване на основі адресного, диференційованого підходу", - відзначив Кінах.

За його словами, до приватизації мають бути підготовлені глибокі техніко-економічні розрахунки, зроблений прогноз наслідків приватизації й інші.

Кінах також вважає за необхідне удосконалити і законодавчу базу, що буде сприяти процесу приватизації в країні.

"Необхідно прийняти закон про державну програму приватизації, як це вимагає Конституція. Потрібно, зрештою, прийняти закон про Фонд державного майна, закон про акціонерні товариства", - сказав він.

За словами Кінаха, "метод заборони нічого не дасть".

Він також відзначив, що є списки підприємств, що заборонені до приватизації, у результаті цього, підприємства обмежені в пошуку проектів по залученню інвестицій.

На думку Кінаха, якщо держава не може забезпечити належного розвитку підприємства, то такі підприємства треба виключати з цього списку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування