У російського депутата заберуть обленерго в Херсоні?

Середа, 2 листопада 2005, 09:39

Фонд держмайна обвинувачує власників "Херсонобленерго" у тому, що вони не виконують умови приватизації підприємства.

Про це сказано у звіті ФДМ за підсумками роботи за дев'ять місяців 2005 року, пише газета "Дело".

Зокрема, у звіті зазначено, що інвестиційна заборгованість "Херсонобленерго" перед державним підприємством "Енергоринок" за договором купівлі-продажу складає 298,96 млн. грн.

У департаменті реалізації і контролю над виконанням умов договорів купівлі-продажу ФДМ поки не коментують свіжий звіт.

Раніше директор даного департаменту Юрій Нікітін позицію відомства пояснював так: "Якщо уряд підтвердить, що зі своєї сторони він виконав усі умови договору купівлі-продажу, ФДМ буде мати всі юридичні підстави для звернення до суду".

Він також нагадав, що ще в 2003 році колишній голова ФДМ Михайло Чечетов заявляв, що готовий звернутися в суд для повернення в держвласність контрольного пакета акцій компанії ВАТ "Херсоноблэнерго".

Однак уряд Віктора Януковича в листопаді минулого року дозволив підприємству укласти договір реструктуризації боргу на нових умовах.

На той момент сума заборгованості складала 501,19 млн. грн., і підприємство взяло зобов'язання щокварталу рівними платежами сплатити борг протягом 17 років. Рішення прийняте на підставі звернення керівництва "Херсонобленерго" у зв'язку з відсутністю в нього джерел погашення заборгованості.

Однак у лютому 2005 року Кабмін Юлії Тимошенко скасував рішення про продовження терміну погашення боргу "Херсонобленерго" перед "Енергоринком".

У свою чергу голова правління компанії Олександр Білець повідомив, що держава не виконала жодне своє зобов'язання перед підприємством, у тому числі не переглянуло тарифи на електроенергію.

"У мене в компанії найстаріші тарифи в порівнянні з іншими українськими обленерго", - зазначив він і додав, що ні населення, ні державні підприємства не погашають борги за електроенергію.

Власником "Херсонобленерго" за підсумками конкурсу купівлі-продажу, проведеного в 2001 році, є словацька компанія VSE.

Прямий стосунок до неї має депутат російської Держдуми Олександр Бабаков. Про це він сам заявив в інтерв'ю українській пресі в березні 2005 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування