Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати перевірять, на кого тиснули Порошенко і Зінченко

Середа, 2 листопада 2005, 10:47

Верховна Рада спрямувала прем'єру і виконуючому обов'язки генерального прокурора запит щодо корупції у вищих ешелонах влади.

У запиті депутат Володимир Нечипорук просить перевірити інформацію про порушення прав інвесторів, "їх грабунок і відлякування з боку Петра Порошенка і його команди".

Разом з тим, парламент не набрав необхідної кількості голосів для того, щоб спрямувати аналогічний запит президентові України.

Верховна Рада також звернулася до прем'єр-міністра і виконуючого обов'язки генпрокурора щодо "безвідповідального ставлення Генпрокуратури і Мінпромполітики до забезпечення законності у вирішенні питань, пов'язаних із захистом іноземних інвестицій на об'єднанні "Азот"".

Відповідний запит підготовлений нардепом Іваном Плющем.

Депутат Олекса Гудима звернувся до прем'єр-міністра і голови Верховної Ради з депутатським запитом щодо використання коштів, отриманих від приватизації "Криворіжсталі".

Парламент також спрямував виконуючому обов'язки генпрокурора запит депутата Бориса Безпалого щодо надання правової оцінки діям екс-генпрокурора Святослава Піскуна в навмисному затягуванні кримінальних справ.

Також парламент спрямував в.о. генпрокурора запит депутата Лілії Григорович щодо тиску з боку екс-держсекретаря Олександра Зінченка на начальника столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю Валерія Гелетея.

У Генпрокуратуру також спрямований запит депутата Тараса Чорновола щодо переслідування представників опозиції і протизаконних дій працівників прокуратури міста Суми.

Крім того, Микола Олійник звернувся до в.о. генпрокурора щодо організації колишнім головою СБУ Олександром Турчиновим стеження за депутатами і вищими посадовими особами держави.

Парламент також звернувся до в.о. генпрокурора, голови Рахункової палати і до керівника ГоловКРУ щодо перевірки інформації про нецільове використання бюджетних коштів у 2004 році.

Відповідний запит підготовлений нардепом Володимиром Стретовичем.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування