Депутати можуть підтримати Медведька, але не заступника Литвина?

Середа, 2 листопада 2005, 16:50

Кандидатура Олександра Медведька на посаду генпрокурора знайшла підтримку у більшості керівників груп і фракцій парламенту.

Про це повідомив прес-секретар голови Верховної Ради Володимира Литвина Ігор Сторожук.

У той же час віце-спікер Адам Мартинюк розповів, що Медведько зустрівся ще не з усіма фракціями парламенту, зокрема представники фракції КПУ матимуть зустріч з ним у четвер.

На питання щодо прогнозу, чи пройде у четвер кандидатура Медведька на посаду генпрокурора, Мартинюк відповів, що практично знає позицію Верховної Ради, "але хай буде хоч трошки інтриги".

"Давайте доживемо до 10-11 години ранку і там побачим, чи будемо з генеральним (прокурором), чи не будемо", - сказав він.

Мартинюк зазначив, що "чимало політичних сил" зацікавлені у відсутності генпрокурора, "бо не буде кому робити представлення (на притягнення до кримінальної відповідальності)".

"На жаль, це не так", - сказав віце-спікер, нагадавши, що таке представлення може робити й в.о. генпрокурора.

Водночас Мартинюк повідомив, що питання було домовлено, що це питання буде ухвалюватися без обговорень.

За словами Мартинюка, у четвер Верховна Рада також планує розглянути низку законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ. "Так що я відчуваю гарячі дискусії", - сказав він. На питання, чи буде його фракція (КПУ) й надалі блокувати процес розгляду цього питання, Мартинюк відповів ствердно.

Мартинюк також повідомив, що у четвер відбудеться рейтингове голосування з приводу голів комітетів, а питання про призначення заступника голови Верховної Ради буде таємним.

На питання щодо його прогнозів, чи буде у четвер призначено віце-спікера, Мартинюк відповів: "Хотілося б, але навряд чи".

На сьогодні на посаду віце-спікера претендують депутати Володимир Заєць (СДПУ(о)), Богдан Губський ("Єдина Україна"), Юрій Костенко (УНП) і Сергій Сас (БЮТ).

Однак на засіданні погоджувальної ради Губський зняв свою кандидатуру, пояснивши своє рішення тим, що на погоджувальній раді не було досягнуто домовленості щодо пакетного голосування по кандидатурах віце-спікера і голів комітетів.

"Потрібно створити нормальну дієву робочу команду, тому я вважаю, що в цій ситуації, коли немає домовленості між фракціями щодо пакетного голосування стосовно керівників комітетів – це просто недоцільно", - сказав він.

На питання, чи буде у четвер обрано віце-спікера, Губський спрогнозував, що ця посада залишиться вакантною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування