Бакай найняв захисників через його псевдолисти Ющенку

Середа, 2 листопада 2005, 19:31

Колегія адвокатів "Гриднєв і партнери", яка представляє інтереси екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая, називає замовними публікацій у ЗМІ, які ганьблять його честь і гідність.

"Протягом останніх місяців у низці засобів масової інформації України публікуються матеріали, що ганьблять честь і гідність Бакая Ігоря Михайловича", - йдеться в заяві, переданій у середу "Інтерфакс-Україна".

"Той факт, що тиражована інформація не має нічого спільного з реальними подіями особистого і професійного життя Бакая, а найчастіше просто абсурдна, вказує на замовний характер публікацій", - говориться також у заяві.

У ній відзначається, що одним із прикладів появи і поширення інформації, яка не відповідає дійсності, є так званий "відкритий лист Ігоря Бакая до Віктора Ющенка", який з'явився на одному з сайтів і де Бакай просить президента України про амністію.

"Нам достеменно відомо, що ні Бакай, ні уповноважені ним особи не писали і не підписували ні відкритих, ні будь-яких інших листів президенту України", - відзначається в повідомленні.

У заяві підкреслюється, що Бакай не вважає за потрібне коментувати наклепницькі матеріали "доти, поки розв'язана в Україні кампанія по його дискредитації не припиниться".

Водночас у документі нагадується ЗМІ про юридичну відповідальність за публікацію недостовірних зведень, які ганьблять честь і гідність людини.

"Ми, як і сам Бакай, переконані, що найближчим часом буде дана професійна і незалежна правова оцінка тому, що відбувається", - йдеться в заяві.

Як відомо, МВС оголосило Бакая в міждержавний розшук. Генпрокуратура звинувачує його в зловживанні службовим становищем і перевищенні службових повноважень, що принесли державі збитки на 363,5 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування