Тимошенко готова подружитись з Ющенком і назвала свого опонента

Четвер, 3 листопада 2005, 09:44

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що після виборів готова поновити співпрацю з президентом Віктором Ющенком і переконана, що саме її політичний блок формуватиме наступний уряд.

Про це вона заявила в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

"Я впевнена в тому, що ми мусимо з президентом Ющенком поновити нашу єдність, але зробити це можна буде через перемогу нашої політичної сили на парламентських виборах і нового об’єднання з Віктором Ющенком, за винятком тих людей, які були публічно обвинувачені в корупції в його команді, в його оточенні", - зазначила Тимошенко.

"Я вважаю, що з такими людьми ми, безумовно, не зможемо єднатися. Але я як була, так і залишаюся абсолютною опорою та підтримкою президента Ющенка і хочу, щоб наша єдність поновилася одразу після виборів на базі створення єдиного блоку у новому парламенті", - сказала Тимошенко.

Вона також зазначила, що її команда після виборів має намір претендувати на посаду прем’єр-міністра, яка, за влучним порівнянням екс-прем’єра, внаслідок конституційної реформи буде майже еквівалентом посаді канцлера у Німеччині. Саме це робить ставки на виборах надзвичайно високими, зазначає Тимошенко:

"Враховуючи, що з 1 січня 2006 року входить в силу конституційна реформа, і практично всі повноваження президента по формуванню і управлінню виконавчою гілкою влади переходять до прем’єр-міністра і, безумовно, Україна перетворюється в чисто парламентську республіку. Я вважаю, що навіть парламентські вибори більш важливі сьогодні для України, ніж були президентські".

За її словами, "парламентські вибори будуть знову ставити очі-в-очі представників двох світоглядів, двох бачень того, як мусить розвиватися Україна".

"З одного боку буде стояти Янукович, але тепер з іншого боку проти Януковича буду стояти я, адже, крім мене, на цьому полі конкурувати з Януковичем більше ніхто не зможе", - зазначила Тимошенко.

Вона також називає корупцію головним фактором, який гальмує розвиток України. За словами політика, саме хабарі стали найбільшим викликом новій владі, а після "помаранчевої революції" корупція поступово відвойовує втрачені позиції в політиці:

"Мені здається, що на першому етапі просто цим людям, які звикли корупційно використовувати політику, просто вдалося приручити нову владу, її підпорядкувати собі", - відзначила вона.

"Але мені здається, що це просто елемент, і все стане на свої місця після парламентських виборів, тобто це тимчасовий відступ, це як крок назад, а потім буде знову зроблено два кроки вперед", - зазначила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування