Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Луценком більше не будуть грати в "зіпсований телефон"

Четвер, 3 листопада 2005, 13:07

Губернатор Харківщини Арсен Аваков вважає непорозумінням висловлювання міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про тиск обласної влади на місцеву міліцію.

На прес-конференції в середу в Харкові, Аваков дав зрозуміти, що не збирається вступати в публічну перепалку з головою МВС за допомогою ЗМІ.

"Я люблю Юрія Луценка як людину, поважаю його як міністра, і не буду грати з ним у зіпсований телефон. У нас досить нормальні стосунки, щоб швидко з'ясувати такі непорозуміння", - заявив Аваков.

Говорячи про суть питання, він відзначив: "Коли харківська міліція допускає проколи, я на неї тисну і кажу, що це неприпустимо. Коли харківська міліція розкриває реальні злочини і захищає нас, я їй аплодую".

Аваков також навів низку фактів, які, як він вважає, свідчать про непрофесійну роботу міліціонерів.

Так, він повідомив про цілу низку випадків, коли правоохоронці затримували представників райдержадміністрацій або намагалися порушити щодо них кримінальні справи за підозрою в хабарництві, а прокуратура у всіх випадках або відмовляла в порушенні справи, або кримінальні справи закривалися в судах.

При цьому, підкреслив голова області, підозрювані не отримували вибачень.

Аваков відзначив, що всі ці дії проводилися в рамках обласного двомісячника по боротьбі з корупцією. Подібні дії, сказав голова регіону, нагадують йому "театр абсурду".

"Боротьба з корупцією і хабарництвом не може вестися за допомогою брудних технологій, ціль не виправдує засоби", - підкреслив він.

Аваков заявив, що сам є послідовним прихильником боротьби з корупцією в Україні.

Разом з тим він додав, що хоче, "щоб кожен факт затримання або звинувачення на адресу державного або місцевого чиновника було предметно розслідувано, щоб звинувачення завжди були або привселюдно підтверджені, або спростовані".

Крім того, Аваков висловив здивування тим фактом, що правоохоронці ігнорують багато порушень на території області.

Зокрема, за його словами, міліції варто більше уваги приділити питанням боротьби з контрабандою, зокрема, незаконним ввозом м'яса на територію України, через що зазнають збитків тваринницькі комплекси регіону.

Він також висловив здивування тим, що міліцію не цікавить законність розгортання будівництва на території спорткомплексу "Динамо" і приватизації низки будинків на території Харкова.

За словами голови області, критикуючи окремі дії міліції, він хоче бути впевнений у тому, що "правоохоронними органами не зводяться жодні політичні рахунки і їх не використовують як важіль у якійсь конкурентній боротьбі".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування