Порошенко буде боротися за мандат, щоб не ходити у парламент

Четвер, 3 листопада 2005, 15:22

Суду у справі про тиск екс-секретаря Радбезу Петра Порошенка на органи прокуратури почнеться тоді, коли екс-держсекретар Олександр Зінченко передасть суду відповідні документи.

Про це в четвер заявив сам Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Подана справа (до суду), призначений суддя. На сьогоднішній день вимагають, щоб пан Зінченко надав ті документи, які б йому дозволили так свідчити, але з документами в пана Зінченка, як завжди, погано", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що до сьогоднішнього дня Зінченко жодного документа в суд не подав.

Порошенко підкреслив, що після закінчення цього суду він має намір подати позов до суду про відновлення свого мандата депутата.

"Я підкреслюю зараз - мандат мені не потрібний. Як тільки я поверну собі мандат, я його відразу ж здам, у парламент я не піду. Я вимагаю просто рівних стандартів для всіх", - заявив він.

Як повідомлялося, 5 вересня Олександр Зінченко звинуватив у корупції Петра Порошенка, Олександра Третьякова і Миколу Мартиненка.

Генеральна прокуратура порушила 5 фактових кримінальних справ за результатами перевірки заяв Зінченка про корупційні дії у вищих ешелонах влади.

Щодо Порошенка 10 жовтня була порушена кримінальна справа за перешкоджання господарській діяльності двох підприємств, що зводили будинок на Грушевського, 9-а. 21 жовтня ця кримінальна справа була закрита за відсутністю складу злочину.

Після цього Зінченко заявив, що закриття кримінальної справи має замовний характер, а на Генеральну прокуратуру чинився "тиск для того, щоб Петро Олексійович (Порошенко) звільнився від ознак наявності кримінальної справи щодо нього".

У свою чергу, Порошенко подав у Генпрокуратуру заяву щодо перевірки інформації про тиск на її працівників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News