Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведька назвали могильником справи Гонгадзе

Четвер, 3 листопада 2005, 16:41

На думку експертів, призначення Олександра Медведька на посаду генпрокурора не внесе змін у діяльність Генеральної прокуратури.

Про це в четвер повідомляють "Новости Украина" з посиланням на Центр дослідження політичних цінностей.

Директор Інституту національних стратегій Костянитин Бондаренко вважає, що Медведько буде таким же слухняним знаряддям у руках президента і виконавчої влади.

"Сутність і природа Генеральної прокуратури навряд чи зміниться. Це буде більш політичний інститут, ніж інститут системи дотримання законності", – заявив Бондаренко.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що при новому генпрокурорі жодних змін у діяльності Генпрокуратури не буде.

"Справа в тому, що Генпрокуратура як гілка державної влади знаходиться в найглибшій кризі: у кадровій, у професійній", – відзначив він.

"Але головне, при колишньому генпрокурорі відбулася посилена політизація прокуратури. Тобто усі провідні політичні сили, починаючи від комуністів і закінчуючи "нашоукраїнцями", мають доступ до тієї чи іншої групи в Генеральній прокуратурі", – підкреслив експерт.

На думку Небоженка, "це перетворює її (Генпрокуратуру) в інструмент політичного впливу як влади, так і опозиції, що цілком робить неефективною її реальну роботу".

"Тому розраховувати на якісь серйозні результати Генпрокуратури до виборів не доводиться", – підсумував експерт.

Керівник проекту "Політична думка" Володимир Полохало назвав Медведька "представником старої прокурорської школи, який є незвичайно обережним, чуттєвим з погляду сервільного ставлення до влади, і вразливим у контексті майбутньої владної конфігурації після парламентських виборів".

"Швидше за все, 2006 рік може стати останнім роком перебування Медведька на даній посаді", – заявив Полохало.

У свою чергу адвокат Андрій Федур назвав призначення Медведька "днем, який можна записати в історію як день, коли була остаточно похована справа Гонгадзе".

"Я думаю, що тим, хто сьогодні це зробив (проголосував за призначення Медведька генпрокурором), можна буде не приходити на похорон Георгія Гонгадзе, тому що справу вони вже поховали", - сказав адвокат.

Верховна Рада у четвер, 3 листопада, проголосувала за утвердження Медведька на посаду генпрокурора. За кандидатуру Медведька проголосували 303 депутата.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...