Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співвласники 1+1 прикупили ще два канали

П'ятниця, 4 листопада 2005, 09:49

Міжнародна компанія Central European Media Enterprises Ltd. (CME) купить у DertusFinanceGroupLtd 65,5% акцій медіахолдинга "Укрпромторг", який контролює телеканали "Гравіс" і "7 канал".

Як повідомила газеті "Дело" директор з корпоративних комунікацій CME Романа Томасова, "трансакція буде завершена до кінця листопада".

В офіційному прес-релізі компанії CME сказано, що угода оцінюється в $7 млн. Однак, за словами Томасової, "остаточна ціна угоди може корегуватися".

Вона також зазначила, що придбані канали будуть працювати у форматі розважального мовлення: "Канали будуть взагалі розважальними. Можливо, вони будуть орієнтовані на різні вікові групи. Але остаточно це буде визначено після завершення угоди", - сказала вона.

За словами виконавчого директора телевізійної асоціації "Індустріальний телевізійний комітет" Катерини Котенко, успішність розвитку проекту буде залежати від обсягу інвестицій, які захочуть вкласти нові власники.

Вона впевнена, що для формування всеукраїнського ефірного покриття вже не залишилося вільних частот, тому розвиватися телевізійні канали зможуть тільки в кабельних мережах.

Покупець двох каналів поки не повідомляє про суму планованих СМЕ інвестицій. Виконавчий віце-президент Марина Вільямс каже, що метою СМЕ є "охоплення, принаймні, 45% домогосподарств України до середини 2006 року".

"Укрпромторгу" належить компанія, яка володіє ліцензією на цілодобове супутникове мовлення на території всієї України. Вона дозволить СМЕ підключити придбані місцеві канали до мовлення по всіх мережах кабельного телебачення і регіональних наземних мереж.

"Укрпромторг" також володіє продакшн-студією Delta у Києві, потужності якої знадобляться для виробництва власного ТБ-продукту. За інформацією "Укрпромторгу", сумарні доходи холдингу і його підрозділів за 2004 рік оцінюються у суму менше $1 млн. Збитки компанії - $90 тис.

Як відзначає видання, CME одержить абсолютний контроль над "Укрпромторгом" і всіма його підрозділами після того, як реалізує своє право на придбання додаткового пакета акцій.

Як відомо, міжнародна телерадіомовна компанія CME є співвласником телеканалу "1+1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування