Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слова Єханурова про дітей від фюрера придумали журналісти?

П'ятниця, 4 листопада 2005, 11:45

Міністерство закордонних справ України заявляє, що вислів українського прем'єр-міністра Юрія Єханурова про президента Білорусі Олександра Лукашенка невірно інтерпретували ЗМІ.

"Це довільна інтерпретація ЗМІ", - заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Раніше низка ЗМІ поширили інформацію про те, що, виступаючи 1 листопада у вашингтонському Фонді Карнегі, Єхануров назвав Лукашенка талановитим пропагандистом, відзначивши, що тепер він "розуміє, чому в 30-і роки німецькі жінки кричали "хочу дитину від фюрера".

У четвер в.о. начальника управління інформації МЗС Білорусі Руслан Єсін повідомив, що Білорусь попросила українську сторону "пояснити нам, чи було таке висловлювання прем'єр-міністра України, і що він мав на увазі".

У той же час Блок Юлії Тимошенко вимагає відставки Єханурова у зв'язку з підривом ним авторитету України, про що заявив із трибуни парламенту голова фракції Олег Білорус.

При цьому він висловив обурення останніми висловами Єханурова у США, які здивували як Мінськ, так і Москву.

"Складається враження, що йому бракує часу готуватися до виступів... То він Лукашенка порівняв із Гітлером, то сказав, що потрібно обігнати Росію у СОТ, то, що на вищого посадовця впливає "група олігархів", - зауважив Білорус.

"Потрібно комусь відповідати за це, і ми вимагаємо розслідувати ці факти", - додав лідер фракції БЮТ.

Ліга, Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування