Литвин пообіцяв журналістам захист і хоче автограф Ющенка

П'ятниця, 4 листопада 2005, 15:48

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує внесення до закону про вибори Верховної Ради поправок, що скасовують обмеження в роботі засобів масової інформації під час виборів.

Про це Литвин заявив на прес-конференції в Сімферополі, передають Українські новини.

"Ми практично погодили ці позиції, хоча деякі фракції їх не приймають, але необхідна кількість голосів, щоб прийняти такі цілісні зміни, є", - сказав Литвин.

Литвин підкреслив, що вважає прийняття такого рішення принциповим для парламенту.

"Я вважаю, що це справа честі парламенту", - додав Литвин.

Зміни передбачають, що ЦВК може закрити засоби масової інформації за порушення закону "Про вибори народних депутатів України", зокрема, за поширення свідомо помилкової інформації про кандидатів у депутати.

Також ЗМІ та їх працівникам під час виборчого процесу забороняється агітувати за або проти будь-яких партій/блоків і віддавати їм перевагу в будь-якій формі.

Литвин також висловив сподівання, що президент Віктор Ющенко не застосує право вето на зміни до держбюджету на 2005 рік через те, що парламент відмовився обмежувати максимальний розмір пенсії, передає УНІАН.

Литвин зауважив, що парламент, відмовившись від пропозиції уряду встановити максимальний розмір пенсії на рівні 4 тис. грн., виконав рішення Конституційного Суду, який одним зі своїх рішень заборонив подібне обмеження.

Більше того, наголосив Литвин, в ухваленому 3 листопада законі є набагато більше важливих речей (виділення додаткових коштів місцевим бюджетам).

У той же час Литвин зауважив, що якщо уряд і далі "педалюватиме цю тему", то матиме позитив в очах людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...