Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину не подобається зарплатня, але він не знає, як з цим боротися

П'ятниця, 4 листопада 2005, 16:44

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин критикує рішення уряду підвищити зарплати міністрів, а відповідно і депутатів.

Про це Литвин заявив, виступаючи перед членами Асоціації органів місцевого самоврядування АРК та м. Севастополь.

Він зазначив, що рішення КМУ про підвищення заробітної платні міністрам призвело до великого розриву рівня зарплати керівником галузі і тими, хто фактично "тягне на собі виконання задач".

Він нагадав, що відповідно до законодавства зарплата депутата прирівнюється до зарплати міністра, а тому відбулось автоматичне підвищення зарплат і депутатів.

"Я сьогодні скажу вам відверто я не знаю як вийти із цієї ситуації, в тому числі по апарату Верховної Ради", - сказав Литвин, наголосивши, що це було зроблено напередодні виборів. Він прогнозує, що це питання викличе в суспільстві велику дискусію.

В той же час Литвин наголосив, що в країні збільшується заборгованість по заробітній платі. Станом на 1 жовтня вона становила майже 560 млн. грн. і це лише за січень-серпень поточного року.

Він зауважив, що зменшення обсягу заборгованості спостерігалось влітку, але як з'ясувалось було пов'язане з тим, що шахтарям видали кошти до Дня шахтаря.

Також Литвин висловив невдоволення підходами до диференціації заробітної плати. Він зауважив, що у нас вона визначається видом економічної діяльності, а не рівнем професіоналізму підготовки і кваліфікації працівника.

Він нагадав, що найбільшу зарплатню отримують працівники фінансових установ, авіаційно транспортних організацій та промислових підприємств. Ця зарплата в середньому на 30% більша ніж у бюджетників. За його словами, кожен другий бюджетник отримує зарплату нижчу прожиткового мінімуму.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування