Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин назвав розмови про НАТО абсолютною нісенітницею

Субота, 5 листопада 2005, 10:14

Голова Верховної Ради Володимир Литвин спростовує чутки про можливість розірвання україно-російського договору про перебування Чорноморського флоту РФ у Криму в зв'язку з можливим вступом України до НАТО.

"Я не хотів би коментувати розмови, а якщо точніше сказати - абсолютну нісенітницю", - сказав Литвин у суботу в інтерв'ю журналістам у Севастополі, відповідаючи на питання про таку можливість.

"До НАТО сьогодні ще ніхто не вступає. Нас туди ніхто не приймає", - відзначив Литвин.

Спікер також підкреслив, що спочатку необхідно вибудувати цивілізований рівень життя в Україні, а потім говорити про якісь перспективи з цього питання, звернувшись до українських громадян, які повинні прийняти відповідне рішення.

Спікер у суботу взяв участь у богослужінні у Владимирському соборі в Херсонесі й оглянув будівництво церкви Святителя Миколи Чудотворця.

Коментуючи проблему з недостачею коштів для реставрації історичного заповідника "Херсонес", Литвин сказав: "Минула влада, яку прокляли, побудувала цей храм. Я думаю, що нова влада замість того, щоб проклинати стару владу, повинна зробити все, щоб врятувати Херсонес".

За словами спікера, "це буде кращим доказом того, що нова влада краща за попередню, або точніше на основі зробленого йде далі і робить більше".

Литвин нагадав, що в Україні діє закон про місто-герой Севастополь. Під цей закон, відзначив він, необхідно розробити спеціальну програму розвитку міста, що передбачала б, зокрема, реставрацію Херсонеса.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...