Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не буде пояснювати про дитинку від фюрера і перегони з Росією

Субота, 5 листопада 2005, 12:09

Міністерство закордонних справ України не збирається робити офіційних відповідей Росії та Білорусі щодо висловлювань прем'єр-міністра України Юрія Єханурова у Вашингтоні.

Про це заявив у суботу журналістам міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

"Ніяких офіційних відповідей не було", - сказав він. На запитання, чи збирається МЗС робити такі відповіді міністр відповів: "Ні".

Як повідомлялося, 2 листопада Єхануров після зустрічі з американськими конгресменами - членами групи сприяння Україні заявив, що Україні буде практично неможливо вступити до Світової організації торгівлі, якщо Росія до СОТ вступить першою.

"Якщо Росія вступить раніше за нас, то Україні стати членом СОТ буде практично неможливо", - сказав український прем'єр.

3 листопада МЗС РФ заявив, що чекає на роз'яснення у зв'язку із заявою Єханурова щодо вступу України до СОТ.

1 листопада у Вашингтоні під час робочого сніданку з американськими політологами Єхануров заявив, що Україна виступає за проведення чесних президентських виборів у Білорусі.

Він зазначив, що два тижні тому він відвідав Білорусь з робочим візитом, в ході якого зустрічався з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і переконався, що він є хорошим пропагандистом. "Я навіть зрозумів, чому у 30-ті роки німецькі жінки кричали "хочу дитинку від фюрера", - сказав Єхануров.

3 листопада в. о. начальника управління інформації МЗС Білорусі Руслан Єсін повідомив, що Білорусь попросила українську сторону "пояснити нам, чи було таке висловлювання прем'єр-міністра України, і що він мав на увазі".

У відповідь Міністерство закордонних справ України заявило, що вислів Єханурова про Лукашенка невірно інтерпретували ЗМІ.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...