Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив тайм-аут на тиждень

Неділя, 6 листопада 2005, 10:54

Президент Віктор Ющенко визначиться з питанням своєї участі в парламентських виборах у виборчому списку блоку "Наша Україна" до 12 листопада, коли, як очікується, відбудеться з'їзд НСНУ.

"Я буду розглядати це питання тільки через призму, якщо моя присутність у якомусь окопі буде додавати до формування цих цінностей, я буду в цьому окопі", - заявив Ющенко в інтерв'ю журналістам у неділю в Києві.

"Незважаючи на те, скільки по мені буде випущено ще куль, докорів або якихось інших речей. Тому я просив би, щоб ви мені дали тайм-аут подумати над цим до 12 листопада", - додав він.

У той же час Ющенко підкреслив, що в Україні необхідно затвердити ідеали "помаранчевої революції".

"Нам у цю країну назавжди необхідно повернути демократію, верховенство права, свободу слова. Для мене це не порожні цінності, я знаю, що тільки на таких основах ця країна буде вічною", - сказав він.

"Ми одержали багато атак. Чесно говорячи, надзвичайно багато несправедливих атак, але я кожному своєму бійцю говорю: хлопці, так і потрібно. Це для того, щоб ви вистояли", - сказав президент.

Глава держави відзначив, що "мова не йде в даному випадку про персону Ющенка, або персону Єханурова (прем'єр-міністр Юрій Єхануров), або Олександра Олександровича Омельченка (мер Києва)".

"Мова йде про те, чи будуть ці цінності укорінені в цій чи країні ні: з боями, втратами, з успіхами або неуспіхами", - сказав Ющенко, додавши, що щось схоже мало місце 15 років тому в Польщі, коли Лех Валенса переміг на виборах, а згодом з'явилися "глибокі протиріччя з урядом Мазовецького, що призвело до розпаду цієї кореспондентської пари".

"Польща сьогодні пам'ятає одне, що вона виграла, поляки виграли", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося, у суботу перша партійна конференція київського осередку партії НСНУ затвердила звернення до Ющенка з пропозицією очолити виборчий список блоку "Наша Україна" на майбутніх виборах до парламенту.

Ющенко є почесним президентом НСНУ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування