Після калини Ющенко займеться садами, пам'ятниками і фільмами

Неділя, 6 листопада 2005, 11:33

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в найближчі два тижні буде реалізований проект створення калинового гаю в пам'ять жертв голодомору 1932-1933 років.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у неділю в Києві після церемонії покладання квітів на могилу Невідомому солдату в парку Слави з нагоди Дня звільнення столиці від фашистських загарбників.

"У найближчі два тижні ми хочемо реалізувати тут на київському схилі (у парку Слави) проект, присвячений голодомору 1932-1933 років", - сказав президент.

Ющенко знову нагадав, що кожне село, яке постраждало від голодомору, посадить на схилі калину. Президент підкреслив, що це стане "прикладом для десяти губерній, що пройшли через трагедію голодомору".

У цих регіонах, на думку глави держави, треба "створити парк, посадити сад, поставити пам'ятник, замовити фільм або ж зробити обласний музей". "Мова не йде про якісь політичні висновки, мова йде про нашу християнську мораль", - сказав Ющенко.

Він також висловив готовність надати статус учасників бойових дій 23-м ветеранам, що брали участь у спорудженні укріплення Києва у Велику Вітчизняну війну.

"Я готовий видати відповідний указ для того, щоб цих людей прирівняти до учасників бойових дій. Вони абсолютно такими були", - сказав президент.

"Це була легендарна група ветеранів, яких залишилося 23 чоловіки, що були в обороні Києва, брали участь у будівлі споруджень-укріплень по нашій лінії оборони", - відзначив він, додавши, що "на жаль, вони не є учасниками бойових дій - ця така казуїстика".

"Ми говорили про те, що міністр оборони повинен їх зарахувати сьогодні у свої ряди, оскільки це істинно солдати", - підкреслив Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування