Україна домовиться з ЄС про візи до літа?

Понеділок, 7 листопада 2005, 20:38

Рада Європейського Союзу із загальних справ і зовнішніх відносин видала Європейській комісії мандат на проведення з Україною переговорів про спрощення візового режиму.

Про це повідомила прес-служба представництва Єврокомісії в Україні.

Планується, що вже в листопаді будуть розпочаті двосторонні переговори.

Водночас глава місії України при ЄС Роман Шпек вважає, що Україна може закінчити переговори про спрощення візового режиму з Європейським Союзом у стислий термін - до травня-червня наступного року.

"Я глибоко переконаний, що конструктивний підхід до переговорів з боку України і Європейської комісії дозволить нам найближчим часом закінчити переговори", - сказав Шпек в інтерв'ю українським журналістам у понеділок у Брюсселі.

"Кожна зі сторін зможе виконати свої внутрішні процедури для того, щоб під час наступного засідання Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС ми могли б підписати цю угоду", - відзначив він.

Говорячи про можливі терміни спрощення візового режиму, глава місії відзначив, що йому "складно передбачати графік (засідань), але історія показує, що це - травень-червень".

Він пояснив, що в проекті мандата ЄК на ведення переговорів з даного питання вже були закладені основні моменти, на яких наполягає українська сторона, і цей проект схвалений. "Ми налаштовані на завершення переговорів, а не на сам процес", - підкреслив український дипломат.

Українські новини, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування