Єхануров знайшов собі представника

Вівторок, 8 листопада 2005, 10:48

Кабінет Міністрів призначив своїм постійним представником у Верховній Раді депутата з "Народного союзу "Наша Україна" Бориса Беспалого.

Про це сказано в постанові Кабміну №1062 від 5 листопада, повідомляють Українські новини.

Раніше 14 вересня Кабмін звільнив свого представника в Раді, депутата із фракції блоку Юлії Тимошенко Сергія Саса у зв'язку з поданою ним заявою.

***

Президент Віктор Ющенко звільнив Юрія Продана з посади першого заступника міністра палива та енергетики та президента НАК "Енергетична компанія України".

Продана звільнено у зв'язку з ліквідацією посади, повідомляє сайт президента.

Пізніше ввечері на сайті з'явився указ президента про призначення Продана першим заступником міністра палива та енергетики України.

Продан був призначений першим заступника міністра в лютому 2005 року, головою наглядової ради "Енергетичної компанії України" - наприкінці травня, президентом "ЕКУ" - на початку липня 2005 року.

Таким чином, він займав посади першого заступника палива й енергетики, голови наглядової ради і президента "Енергетичної компанії України".

Продан, після призначення його президентом "Енергокомпанії України", подав заяву в наглядову раду із проханням звільнити його від обов'язків голови НР, що дотепер знаходиться на розгляді ради.

Тим часом, у суді оскаржується його призначення першим заступником міністра - президентом НАК. Позов подав депутат Володимир Сівкович. Призначення президента "Енергокомпанії України", на думку депутата, належить до компетенції винятково Кабміну як засновника даної компанії, а не до компетенції глави держави, нагадує "Інтерфакс-Україна".

***

Також Ющенко звільнив Миколу Горбенка з посади заступника міністра з надзвичайних ситуацій та Миколу Войцехівського з посади заступника голови Держдепартаменту з виконання покарань у зв'язку зі скороченням посади.

Президент також призначив Ольгу Булку заступником голови Державної судової адміністрації.

Як відомо, днями президент має звільнити декількох губернаторів. Декому з них начебто обіцяні посади в міністерствах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування