Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна також не визнає азербайджанскі вибори

Вівторок, 8 листопада 2005, 11:37

Україна приєднується до попередніх висновків Організації з безпеки й співпраці в Європі, у яких вибори парламенту Азербайджану визнано недемократичними.

Про це журналістам сказав керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук, повідомляють "Українські новини".

"Ми підтримуємо попередні висновки місії спостерігачів ОБСЄ в цьому питанні й очікуємо остаточних висновків місії", - сказав він.

Зі слів Філіпчука, керівництво України виступає за мирний неконфронтаційний розвиток ситуації в Азербайджані після парламентських виборів, а також за дотримання прав і свобод людини й вирішення суперечок правовими шляхами.

Як відомо, ОБСЄ визнало вибори недемократичними і такими, що відбулися з масовими порушеннями виборчого законодавства. Водночас спостерігачі від СНД заявили, що порушення були не масовими і не вплинули на результати волевиявлення громадян.

6 листопада в Азербайджані пройшли вибори до парламенту. За попередніми результатами більшість місць у ньому отримала провладна партія "Новий Азербайджан". Опозиція оголосила про масові фальсифікації і вимагає перегляду результатів виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...