Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна отримала "плюс" на шляху до статусу

Вівторок, 8 листопада 2005, 11:41

Європейська комісія дійшла висновку, що Україна заслуговує на право називатися країною з ринковою економікою.

Про це пише газета "Financial Times" з посиланням на внутрішній документ Єврокомісії, передає Ліга.

"Україна зараз виконує всі критерії, що гарантують статус ринкової економіки", - пише видання.

Це означає, що Україну будуть розглядати як цілком розвинену ринкову економіку у всіх торговельних розслідуваннях, додає газета.

За словами старшого економіста Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, публікація в "Financial Times" про бажання Брюсселя надати Україні статус країни з ринковою економікою до кінця поточного року або на початку наступного року є дуже позитивним сигналом.

"Це свідчить про те, що, по-перше, Україна значно просунулася у своєму русі на шляху до вступу у Світову організацію торгівлі і, по-друге, що бізнес-клімат у країні поліпшується і дана тенденція є стійкою", - зауважує Устенко.

На його думку, надання даного статусу дасть можливість українським експортерам одержати більш широкий доступ на ринки ЄС і значно знизити, а найближчим часом і взагалі усунути антидемпінгові мита на український імпорт у європейську зону.

"Зважаючи на те, що ЄС є найбільшим українським торговельним партнером з річним торгівельним обігом більш 22 млрд. доларів, можна чекати також і поліпшення українських макроекономічних показників", - додає експерт.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування