Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає покарати генерала в лампасах і має матеріал у справі свого отруєння

Вівторок, 8 листопада 2005, 12:06

Президент Віктор Ющенко наполягає на доведенні до кінця справ про вбивство журналістів, його отруєння та прослушку політичних діячів.

Про це Ющенко сказав, представляючи складу Генпрокуратури нового керівника відомства Олександра Медведька.

"Я не буду багато акцентувати увагу на справі Гії Ґонгадзе чи Александрова - на цих справах поставлена честь вашого мундира", - сказав Ющенко.

"Мені мама Александрова каже: "Я хочу виїхати з Донецька. Я нікому не вірю! Дайте мені квартиру в будь-якій точці України. Я зморилася"... Людина зламана. Я залишаю для нового генпрокурора справою честі довести це до кінця", - звернувся Ющенко до Медведька.

Стосовно свого отруєння, Ющенко нагадав, що "у будь-якій країні здоров'я президента - це тема особливого інтересу Генпрокуратури". Він закинув Генпрокуратурі, що протягом десяти місяців вона "не дала серйозної відповіді".

"Ми володіємо хорошим матеріалом: що відбувалося, в яку годину (в момент отруєння), які симптоми, і ми можемо вийти на систему причинно-наслідкових зв’язків", - зазначив президент.

Крім того, Ющенко вимагає покарання організаторів незаконного прослуховування політиків.

"7,5 тисяч людей прослуховує міліція, понад 3 тисячі – СБУ. Це набагато більше, ніж в десятках країн Європи разом взятих! На доказовому рівні використовується лише 2-4% матеріалу. Чи ці 96% прослушки – це хіба не політичне переслідування?" - сказав він.

"Міліція дала СБУ і Генпрокуратурі розслідування, який генерал в лампасах давав команду прослуховувати політичних діячів. Всі карти у ваших руках! Чому цей генерал не відповідає перед законом? І там не один такий генерал!" – звернувся Ющенко до присутніх.

Він також зазначив, що напередодні Служба безпеки передала аналогічну справу щодо прослушки з боку СБУ: "Коли говорили, що прослуховування немає, а воно велося!".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...