Березовський написав листа-пред'яву Рибачуку, Жванії та Третьякову

Вівторок, 8 листопада 2005, 18:12

"Пітер Картер-Рак", адвокатська контора-представник інтересів Бориса Березовського, пропонує Олегові Рибачуку, Давиду Жванії й Олександру Третьякову вибачиться за слова про їхнього клієнта.

Про це повідомляє джерело, близьке до Бориса Березовського.

"Наш клієнт означив свою позицію цілком однозначно: на прохання і за вказівкою Жванії і Третьякова він пожертвував значні суми на просування демократії в Україні", - відзначається в листі компанії, переданому джерелом.

"Наш клієнт був шокований і обурений тим, що виглядає як скоординована кампанія провідних членів партії "Наша Україна" з метою взяти під сумнів його слова - інакше кажучи, припустити, що він бреше", - говориться в зверненні.

За словами "Пітер Картер-Рак", Березовський пропонує Рибачуку, Жвані та Третьякову протягом 7 днів вибачитися перед ним "у формі й у висловленнях, які будуть погоджені додатково".

Також Березовський вимагає "ужити заходів з запобігання подібних висловлень у майбутньому і до недопущення подальшого тиражування вже зроблених заяв".

Березовський має претензії до наступних висловлень Рибачука, Жванії і Третьякова:

"Як і всі, Березовський не любить розлучатися з грішми. Йому більше подобається розмовляти. Я бачив платіжки. Один офшор пов'язаний з іншим і так далі. Березовський любить пускати пил в очі" (Рибачук).

"І ви думаєте, що, відповідно до логіки Березовського, я сидів з однієї сторони телефону і диктував назви компаній, а з іншої сторони сидів Березовський з ручкою і записував? ... Я хочу запитати в Березовського: він сам зізнався, що мене ніколи не бачив, так звідки він знає, що людина, з яким він нібито говорив, це був я? У нас, що, була відеоконференція? Як технічно це може бути, що Березовський знає, що це був я? Умовно кажучи, телефоном міг відповідати хтось інший, наприклад, з охорони" (Третьяков) .

"Яке відношення я маю до платіжок Березовського? Жодного відношення. Нуль" (Жванія).

Як відомо, у Верховній Раді створена комісія, що перевіряє причетність Березовського до фінансування президентської кампанії Ющенка. Сам Березовський передав їй платіжки і повідомив, що до нього зверталися представники Ющенка з проханнями про фінансову допомогу. Однак не вказав, на що саме йшли гроші.

Самі представники Ющенка заяви Березовського заперечували.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування