Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МИРОСЛАВА ГОНГАДЗЕ ВИГРАЛА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД

Вівторок, 8 листопада 2005, 19:32

Європейський суд з прав людини виніс рішення у позові "Гонгадзе проти України" на користь вдови засновника "Української правди".

Відповідно до рішення суду держава Україна має виплатити Мирославі Гонгадзе 100 тисяч євро за матеріальні й моральні збитки, йдеться в прес-релізі Євросуду.

Євросуд визнав два випадки порушення статті 2 Європейської конвенції з прав людини "право на життя" – у нездатності влади України захистити життя Георгія Гонгадзе та у відсутності адекватного розслідування його смерті.

Також суд визнав порушення щодо Мирослави Гонгадзе статті 3 Європейської конвенції – поводження, що принижує людську гідність.

Крім того, Європейський суд з прав людини визнав порушення права на ефективний захист, що міститься у статті 13 конвенції.

У заяві Гонгадзе, представленій в Європейський суд 16 вересня 2002 року, вдова стверджувала, що її чоловік Георгій Гонгадзе був викрадений і убитий, а держава не захистила його попри звернення правоохоронців.

Крім цього, Гонгадзе стверджує, що держава не провела необхідного розслідування цієї справи. За її словами, через атмосферу страху і невизначеності, а також через неповну і суперечливу інформацію, що надходила в ході слідства, вона змушена була залишити Україну.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування