Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зіграє в піку Морозу і Януковичу

Середа, 9 листопада 2005, 11:49

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не вважає актуальною в країні проблему російської мови, однак думає, що її статус має затвердити "суспільна дискусія".

Про це вона заявила в інтерв'ю щотижневику "Версія", відповідаючи на питання про її ставлення до ідеї надання російській мові статусу державної, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніхто не заважає нікому розмовляти російською мовою. На сході достатня кількість російських шкіл, а в Криму взагалі ситуація така, що немає шкіл українських. І всі наші спроби створювати такі школи наштовхуються на стіну протесту", - сказала Тимошенко.

Українська мова десятиліттями була занедбаною, і саме їй потрібна державна підтримка, вважає Тимошенко.

"Ми відроджуємо країну з попелу, відроджуємо і мову. Це важливо для мене, тому я зараз велику частину часу спілкуюся українською. Що стосується державного статусу російської мови, я вважаю, нехай буде суспільна дискусія", - сказала екс-прем'єр.

Разом з тим вона визнала той факт, що "мовне питання" дотепер є в Україні політизованим.

"Росія була і буде нашим стратегічним партнером. При Кучмі частина зв'язків була зруйнована, людина двічі приходила на вибори з обіцянками про другу російську мову, про права російськомовного населення і двічі усіх обдурила", - нагадала Тимошенко, визнавши, що "природно, зв'язки двох країн в атмосфері таких обманів розквітнути не могли".

"Будемо надолужувати, нам абсолютно необхідно відновити партнерські і дружні відносини з Росією", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування