Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр економіки засмутив Ющенка

Середа, 9 листопада 2005, 12:07

Міністр економіки Арсеній Яценюк прогнозує рекордний розмір іноземних інвестицій в економіку України за підсумками 2005 року.

"У питанні прямих іноземних інвестицій за останні місяці стався прорив у зв’язку з прозорою реалізацією об’єктів. І за прогнозами Мінекономіки, ми матимемо рекорд – до 7 мільярдів доларів", - сказав Яценюк під час засідання Кабміну в присутності президента Віктора Ющенка.

Яценюк пояснив, що цей високий розмір іноземних інвестицій "пояснюється продажем декількох банків і об’єктів державної власності".

Водночас теза про зростання іноземних інвестицій була єдиним позитивним повідомленням під час 20-хвилинного виступу Яценюка, який був головним промовцем на засіданні уряду за підсумками 9 місяців роботи економіки.

Зокрема, за словами міністра економіки, найпевніше, не буде досягнуто прогнозованих рівнів ВВП та інфляції.

"На превеликий жаль, наш оптимістичний прогноз зростання ВВП на 4,5-5% не справдиться. Проте ми переконані, що приростимо ВВП у порівнянні з 9 місяцями 2005 року на один відсоток", - сказав міністр.

"Інфляція грудень до грудня може скласти 11%, але на виконання вашого доручення ми робитимемо все, щоб мінімізувати цей рівень і вкластися в однозначне число", - сказав Яценюк.

"Але чи буде 9,9 чи 11% - це не несе економічної загрози. І один відсоток мало що відіграє", – підкреслив міністр.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування