Лазаренко проведе сеанс зв'язку з однопартійцями

Середа, 9 листопада 2005, 14:26

На з'їзді партії "Громада" буде встановлено телефонний і відеозв'язок з лідером партії Павлом Лазаренком, який на даний момент проживає в США.

Як повідомили в прес-службі партії, "учасники з'їзду зможуть обговорити з лідером "Громади" всі необхідні питання за допомогою встановленого телефонного і відеозв'язку", передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, особиста участь Лазаренка в даному заході неможлива. Для цього необхідно відповідне рішення суду. Але буде підготовлене відеозвернення", - відзначили в прес-службі "Громади".

З'їзд партії "Громада" пройде в четвер, 10 листопада, у конференц-залі готельного комплексу "Турист" (Київ).

Лазаренко заявляв, що має намір повернутися в Україну і брати участь у виборах до парламенту.

Він заявляв також, що в його виборчий блок увійдуть чотири політичні партії, однак вони будуть названі тільки на з'їзді "Громади" 10 листопада.

Як повідомлялося, засідання в суді Північного округу Каліфорнії (Сан-Франциско) у справі Лазаренка, на якому буде оголошений вирок, планується на 2 грудня цього року.

Він знаходиться в США з лютого 1999 року. В Україні проти нього було висунуте обвинувачення у фінансових махінаціях, а також у причетності до убивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня і голови Української міжбанківської валютної біржі, депутата Вадима Гетьмана.

У США екс-прем'єр обвинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

В Україні Лазаренко подав у суд позови проти екс-президента Кучми й екс-генпрокурора Потебенька за неправомірні дії щодо себе.

За його словами, справи уже ведуться в українських судах. Лазаренко також вважає, що судове засідання 2 грудня в США "на жаль, не буде остаточним".

"Ми ще не одержали матеріали з української прокуратури, які дозволять нам зняти цілком питання про мою невинуватість. Потрібний буде ще якийсь невеликий термін для того, щоб прийняти остаточне рішення", - сказав Лазаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування