Єхануров пропонує платити менше грошей незваним чиновникам

Середа, 9 листопада 2005, 15:04

Прем'єр Юрій Єхануров пропонує утримувати із зарплати керівників райадміністрацій гроші за час, проведений без виклику в Києві.

Про це він заявив на засіданні Кабміну у середу, критикуючи "деяких керівників, які не усвідомили, що є владою".

"Я думаю, що треба доручити Мінфіну утримати зарплату із глав райадміністрацій за відрядження, які вони собі дозволяють до Києва, коли б'ють ноги і пікетують без виклику окремі кабінети", - сказав прем’єр.

Єхануров також доручив з грудня щотижнево на засіданнях уряду започаткувати звіти одного з глав областей.

Окрім цього, прем’єр заборонив губернаторам при аналізі показників апелювати до неправильної статистики при поясненні своїх недоліків.

"Ми повинні припинити розмови про достовірність статистичних даних. На вулиці туман, і він мені не подобається. Але це даність, і її треба сприймати такою, як вона є", - зазначив прем’єр.

Єхануров окреслив пріоритети уряду на найближчий час - зростання конкурентоспроможності економіки, недоторканність приватної власності, рівність всіх перед законом. Прем'єр також запропонував визначити сфери, де Україна могла б стати гравцем на світовому ринку, і закликав прискорити вступ до СОТ.

Окрім цього, прем’єр закликав чиновників боротися з тим, що зарплати платять в конвертах.

"36,4% працюючих українців отримують зарплату нижче прожиткового рівня – це брехня. Це подвійна зарплата, легальна і в конвертах. Як тільки почалися заяви в прокуратуру (на керівників таких підприємств), так одразу рівень (реальної зарплати) виріс", - зазначив Єхануров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування