Азербайджанський посол образився на статтю в "Українській правді"

Середа, 9 листопада 2005, 15:12

Посол Азербайджану Талят Алієв називає заяви Сергія Тарана та Євгена Золотарьова, депортованих з його країни, спробою підвищити свій рейтинг.

Про це йдеться у листі посла, направленому в "Українська правду" у відповідь на статтю "Українець – персона нон-грата в Азербайджані".

"Азербайджан ніколи нікому не дозволить, щоб з нами розмовляли мовою ультиматуму, та події в країні стали інструментом PR акцій для збільшення свого рейтингу якихось окремих політичних груп в іншій країні", - заявив Алієв.

У тексті також зазначається, що його "як громадянина дружньої Україні держави та представника президента" Азербайджану, стаття "глибоко засмутила та викликала стурбованість".

"У некоректних, іноді зневажливих для моєї держави висловлюваннях журналіст звинувачує нашу сторону в непристойних діях, торкаючись тим самим дружньої країни та моєї честі й гідності", - зазначив Алієв.

На думку посла, стаття "не відповідає тому рівню історичної пам'яті, атмосфери довіри та симпатії між нашими двома дружніми народами і стане простим непорозумінням".

"Автор статті під впливом однієї сторони стає інструментом PR акції громадської партії "Пора" та необ'єктивно висвітлює реальний стан справ", - вважає він.

В суботу в аеропорту Азербайджану були затримані 16 спостерігачів на парламентські вибори, серед яких були Таран та Золотарьов. Пізніше всі українці були депортовані.

У той же час в понеділок Алієв заявив: "Ніякої депортації не було... Їм дуже чемно запропонували назад повернутися в Україну, оскільки вони не є офіційними спостерігачами".

На противагу цьому, "Українська правда" має в розпорядженні "Акт про депортацію", який був виданий українцям прикордонниками, у якому депортованих названо "небажаними особами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News