Росія покриває Боделана як може

Середа, 9 листопада 2005, 17:55

Російська міліція за невстановлених причин припинила розшук екс-мера Одеси Руслана Боделана, оголошеного в міжнародний розшук.

Про це повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС.

В МВС нагадують, що наприкінці жовтня працівники МВС України та Росії здійснювали розшук у містах Москва та Санкт-Петербург громадянина України Боделана, обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ст.364 ч.2 КК України.

В ході підготовки до вказаних заходів було встановлено, що в комп'ютерному обліку ДІТ МВС України "Розыск России" на даний момент знаходиться електронна картка про міждержавний розшук Боделана.

Проте перевірка наявності фактичного стану розшуку Боделана на території Росії виявила, що 20.09.2005 Головний інформаційно-аналітичний центр МВС Росії припинив розшук зазначеної особи на території всієї Росії, внісши до електронної картки неправдиві дані про припинення розшуку українською стороною, зазначають у МВС.

Так само була змінена картка в інших країнах СНД.

Крім того, при перевірці Боделана за реєстром імміграційного обліку осіб з'ясувалось, що "з невідомих причин" факт розшуку в даному обліку не відображається, зазначає МВС.

Також російська міліція не довела до кінця перевірку факту роботи Боделана на посаді заступника директора морського порту Санкт-Петербургу у зв'язках з мерією цього міста, про що неодноразово повідомлялось в ЗМІ.

"Таким чином, працівники МВС Росії за нез’ясованих мотивів було припинено міждержавний розшук Боделана", - говориться в повідомленні.

МВС звернулось із офіційними запитами з цього приводу до міністра внутрішніх справ Росії та міністра внутрішніх справ Вірменії (останній є наразі головуючим у Раді міністрів внутрішніх справ країн-учасниць СНД).

Також аналогічні звернення має направити український МЗС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News